Drahý Bože, jsi opravdu GRAND!

5. 1. 2009 22:35

Mám ráda 10. leden. Proč? No, „před pár lety“ (ehm desetiletími) to byl můj poslední den v klubu těch, kteří ještě neuzřeli světlo světa. Pak přesně před 14 lety to byl den, kdy datuji jednu z mých osobních „cest do Damašku“, na níž jsem si kvalitně natloulka nos. (Ale ne až tak moc, poněvadž zrovna hustě sněžilo. :-))) A pak zrovna teď – v roce 2009 se na 10. ledna (v 16 hod.) chystá slavnostní požehnání našeho nového Knihkupectví Paulínky u kostela Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v Praze.

Když tak přemýšlím... nevím, jestli tam v nebi čtou blogy na signálech, ale jestli ano, chtěla bych, aby si celé nebe přečetlo: „Drahý Bože, Ty jsi prostě GRAND!"

(Mělo by to být asi tak velkým písmem, jako když se to sprejuje na zeď.) 

Dále by pak bylo už menším písmem. To už totiž nemusí číst všichni. Vím, že ON by si to určitě přečetl: 

„Ne, že bych si nějak zvlášť potrpěla na datumy... víš, ale všimla jsem si, že často se chováš stejně jako pozorný gentleman, který se vytasí s kytkou zrovna v den, kdy si jeho dáma v koutku srdce něco připomíná. Nebo dokonce ještě večer předtím (na vigílii), aby náááhodou nepřišel pozdě ;-). Tak tohle jsem Ti chtěla říct. Dík za to nové knihkupectví! Fakt hezký dárek! Opravdu pochybuji, že by se nějaký jiný gentleman zmohl na něco podobného. A ještě aby to nebylo málo, tento rok je 11. leden zrovna i Tvůj svátek – „Svátek Křtu Páně“. Uzavíráme dobu vánoční a vstupujeme do liturgického mezidobí. My zrovna v předvečer tohoto svátku vstupujeme do nového knihkupectví... abychom nááááhodou nezapoměly, že naše knihkupectví má být především místem, odkud se šíří radostná zvěst evangelia,  místem, kde nejde o obchod a zisk, nýbrž o službu duším, místem, kde se lidé dostanou k Tvému Slovu. To se Ti teda povedlo! Máš to tam nahoře fakt výborně vychytané! Díky!“  

P.S. Kdyby se ti Tvoji nebešťané v tu sobotu 10. ledna v 16 hod. na to nestihli dívat spolu s Tebou, nebo kdyby zrovna v tu dobu běžel nějaký ještě důležitější přenos z jiného koutu světa, tak sem pak pověsím pár fotek.

Zobrazeno 2219×

Komentáře

Andrea Hýblová (Neposeda)

Milý Bože, dosud 10. leden v mém životě nic neznamenal (teda kromě narozenin mé biřmovací kmotry!), ale teď už znamenat bude.Díky, žes přidal do mého diáře další datum s poznámkou: ještě než ten den přišel, věděl jsem o něm a požehnal jsem mu.

juniper

Milý Bože, prosím požehnej sestrám jejichž duchovním vůdcem je tvůj služebník apoštol Pavel, aby i tyto jeho sestry s radostí ve svém srdci hlásali radostnou zvěst, všem lidem, které jim budeš posílat do cesty, aby se tvé i naše království šířilo po celém světě, daruj i těmto sestrám sílu aby se i ony staly tvým Světlem, i solí.

Kepy

Milý Bože, děkuji Ti, že i já smím mít toto datum zapsáno v diáři - jako datum otevření nového knihkupetví mých přítelkyň...děkuji a prosím žehnej jim i jejich dílu...díky:-)

Andrea Hýblová (Neposeda)

Akorát jsem se vrátila z duchovních cvičení a neodolala jsem a otevřela tvé fotoalbum! Jupí a alelujá!!!

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio